Wat is een groen dak ?

Mobiroof ™ groendaksysteem

Dankzij Mobiroof ™ is het verduurzamen en verfraaien van het dak binnen handbereik. Door de modulaire opbouw is het systeem snel te plaatsen. De cassettes zijn eenvoudig te verwijderen en met behoud van originele eigenschappen terug te plaatsen; duurzaam en economisch bij eventuele reparaties aan het dak.

 

 

Mobiroof ™ heeft geen negatieve invloed op de bouwfysische eigenschappen van het dak en is geschikt ter vervanging van de ballastfunctie van grind of tegels. Mobiroof ™ groendaksystemen werken warmte- en geluidsisolerend, zijn eenvoudig in het onderhoud en staan garant voor jarenlang plezier en gebruikersgemak.

 

 

De voorgekweekte Sedum zorgt vanaf de dag van plaatsing voor een fraai dekkend geheel en voldoende variatie in bloei gedurende het seizoen. Ieder Mobiroof ™ groendaksysteem wordt opgeleverd met een Mobiroof ™ groendakcertificaat

Flordepot®

 

Flordepot®, een Duitse systeemspecialist met ruim vijfentwintig jaar ervaring in het realiseren van duurzame groendaksystemen.
Flordepot® is toepasbaar op hellende en vlakke daken, van
vogelhuisje tot fabriekshal. Miljoenen vierkante meters aan daken zijn met een Flordepot® groendaksysteem uitgevoerd.

Het systeem is doordacht, heeft zich in de praktijk bewezen en is in de plaatsing eenvoudig gebleven. De basis voor het succes is de van recyclebaar PUR-schuim vervaardigde vegetatiemat. De mat bevat een gepatenteerde mix van mineralen, mest- en lokstoffen: deze activeert en versnelt het groeiproces van de Sedum beplanting. De geprofileerde onderzijde van de mat waarborgt voldoende drainage. Het Flordepot® systeem wordt gecompleteerd met een hoogwaardige voedingsbodem en onder eigen beheer gekweekte Sedum scheuten of gecultiveerde Sedum matten.

Flordepot® levert maatwerk, in de vorm van een handzaam
DIY-pakket, Big Bag’s en op projectniveau gecalculeerde silo-aanleveringen. Een Flordepot® groendak onderscheidt zich door
de unieke balans tussen het lichte gewicht en de waterbufferende functie. Bij een verzadigd gewicht van 55kg per m2 buffert diezelfde vierkante meter maar liefst 30 liter water.
De extensieve dakbegroeiing van Flordepot® is snel, simpel en voordelig en heeft hierdoor al dikwijls haar waarde bewezen. De begroeiing is bijzonder geschikt voor platte daken die weinig worden gebruikt en waar niet vaak op wordt gelopen. Zo kunnen bijvoorbeeld fabrieksgebouwen, winkelcentra, maar ook woonhuizen en garages, tegen relatief lage kosten worden beplant. Flordepot® is geschikt voor nieuwe daken, maar ook eigenaren van oudere gebouwen of huizen kunnen profiteren van de voordelen van dakbegroeiing. Omdat het systeem zonder problemen weer kan worden verwijderd of verplaatst kan worden naar een ander dak, is het ook mogelijk om daken van langdurig gehuurde gebouwen en huizen van groen te voorzien.

Ook de verzorging en het onderhoud vergen weinig tijd. De natuur gaat haar gang: want uitsluitend de sterke Flordepot® sedumscheuten kunnen ook lange periodes van droogte doorstaan en winnen het op die manier van onkruid en gras. Normaal gesproken is voor het onderhoud één controlebeurt per jaar absoluut voldoende.